Hva er SIKRINGSRADIOEN?

Til forskjell fra vanlige håndholdte VHF-radioer ofte kalt jaktradioer, har SIKRINGSRADIOEN en infrastruktur bestående av basestasjoner høyt plassert i terrenget – der de fleste har direkte kontakt med en 110-sentral. Ved behov for akutt hjelp – kommer en raskt i dirkete kontakt med nærmeste 110-sentral selv om en skulle befinne seg i et område uten mobildekning. Det at radiosignalene går via en basestasjon, betyr også vesentlig lengere rekkevidde på sambandet. SIKRINGSRADIOEN ble utviklet av ildsjeler innen skogbruket på begynnelsen av 80-åra. Det var behov for et system som ivaretok sikkerheten til skogbrukeren. I dag nesten 40 år senere er infrastrukturen langt mer utbygget og er førstevalget blant mange med behov for godt radiosamband i utmarka – og som samtidig er opptatt av den ekstra sikkerheten SIKRINGSRADIOEN gir.


 

Hvorfor SIKRINGSRADIO?

Alle godkjente SIKRINGSRADIOER har gjennomgått både tekniske og praktiske tester ut fra gitte kravspesifikasjoner. Forskjellen på en vanlig jaktradio og en SIKRINGSRADIO er hvordan de er programmert. SIKRINGSRADIOEN har 17 egne kanaler inkludert sankekanaler i tillegg til jaktkanaler. Infrastrukturen bak består av 170 basestasjoner plassert strategisk i terrenget.  I praksis betyr det flere lovlige kanaler og lengere rekkevidde på sambandet. Men det viktigste er kanskje den unike nødfunksjonen alle SIKRINGSRADIOER er utstyrt med. Er man innenfor dekningsområdet til en basestasjon, er ett trykk på nødknappen nok til å få kontakt med nærmeste 110-sentral. Med en SIKRINGSRADIO får man en radio med alle de vante jaktkanalene, egne unike lovlige kanaler i tillegg til muligheten for å tilkalle nødhjelp om en kritisk situasjon skulle oppstå. En egen nødkanal gir også brukeren muligheten til å kommunisere direkte med mannskapet om bord i redningshelikoptrene fra Norsk Luftambulanse.

 

 


 

Hvordan skaffe SIKRINGSRADIO?

SIKRINGSRADIOEN kjøpes hos en av våre godkjente forhandlere pr telefon, over disk eller via deres nettbutikk. De leverer da radioen ferdig programmert, og oppretter en personlig brukerprofil i vårt register. Dette er nødvendig i forhold til eventuelle nødanrop. Da vet 110-sentralen hvem den nødstilte er, og hvem som er de nærmeste pårørende. Har man allerede kjøpt en jaktradio og ønsker denne satt opp som en SIKRINGSRADIO, kan våre forhandlere omprogrammere til en SIKRINGSRADIO om modellen er godkjent til det bruk. Se godkjente SIKRINGSRADIOER her

 

 

 

Sikkerhet

SIKRINGSRADIOEN gir deg sikkerhet og mulighet for å varsle når uhellet er ute, selv uten mobildekning.

Sambandets basestasjoner sørger for at din nødalarm når områdets vaktsentral.

God sambandsdekning

Sikringsradiosambandet er tilknyttet basestasjoner som gir deg dekning over betydelig større områder enn kommunikasjon via radio-radio

Basestasjonene kan benyttes til korte meldinger under dyresank, jakt, skogsarbeid, turer etc

Ønsker du mer informasjon om SRADIOER?

SE VÅRT UTVALG

GÅ TIL radioer

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.