ER SRADIOEN DIN FAKTISK EN SRADIO?

.front

Skog, mark, fjell og vidde er snart tømt for husdyr, og fylles opp av ivrige jegere på jakt. SRADIOEN blir flittig brukt under både dyresanking og på jakt, men er det faktisk en godkjent SRADIO du har?

Er Sradioen din faktisk en Sradio? Vi har i den senere tid erfart at brukere tror de har kjøpt seg en SRADIO, men så viser det seg at apparatet ikke er programmert riktig.

 

Her er derfor noen sjekkpunkter:

  1. Er radioen din programmert med eget ID-nummer, 17 sikringsradiokanaler, og er apparatets nødknapp aktivert. Det er nemlig ID-nummeret som sendes ved en eventuell nødvarsling, og som identifiserer hvem avsender av nødsignaliseringen er. Se hvordan du kan teste nødknappen her
  2. Er radioen registrert i SR-registeret? Er du tilknyttet et radiolag, mottar du årlig frekvensavift, og er alle kontaktdataene oppdatert. Bruk av Sradioen er lisensbelagt, og bruker du sambandets kanaler uten lisens, opptrer du ulovlig. For å sjekke om du er registrert logg deg inn via: https://register.sikringsradioen.no. Brukernavn er brukernr. fra kjøpskontrakten, og passordet er id-nummeret programmert i radioen.
  3. Bruker du en godkjent Sradio? Siden vi er et nød- og kommunikasjonssamband stiller vi strenge krav til utstyret som våre kanaler kan benyttes i. Godkjente håndapparat finner du her Benytter du våre frekvenser i andre håndapparat enn disse, opptrer du ulovlig.

Har du lest disse?