ER SRADIOEN DIN FAKTISK EN SRADIO?

Skog, mark, fjell og vidde er snart tømt for husdyr, og fylles opp av ivrige jegere på jakt. SRADIOEN blir flittig brukt under både dyresanking og på jakt, men er det faktisk en godkjent SRADIO du har?
Er Sradioen din faktisk en Sradio? Vi har i den senere tid erfart at brukere tror de har kjøpt seg en SRADIO, men så viser det seg at apparatet ikke er programmert riktig.
Her er derfor noen sjekkpunkter:
- Er radioen din programmert med eget ID-nummer, 17 sikringsradiokanaler, og er apparatets nødknapp aktivert. Det er nemlig ID-nummeret som sendes ved en eventuell nødvarsling, og som identifiserer hvem avsender av nødsignaliseringen er. Se hvordan du kan teste nødknappen her
- Er radioen registrert i SR-registeret? Er du tilknyttet et radiolag, mottar du årlig frekvensavift, og er alle kontaktdataene oppdatert. Bruk av Sradioen er lisensbelagt, og bruker du sambandets kanaler uten lisens, opptrer du ulovlig. For å sjekke om du er registrert logg deg inn via: http://register.sikringsradioen.no. Brukernavn er brukernr. fra kjøpskontrakten, og passordet er id-nummeret programmert i radioen.
- Bruker du en godkjent Sradio? Siden vi er et nød- og kommunikasjonssamband stiller vi strenge krav til utstyret som våre kanaler kan benyttes i. Godkjente håndapparat finner du her Benytter du våre frekvenser i andre håndapparat enn disse, opptrer du ulovlig.
Har du lest disse?
Nye krefter på plass i Sikringsradioen
Sikringsradioen skal endre seg i takt med teknologien og behovene til brukerne, ifølge ny daglig leder Tom Skjøllingstad.
To generasjoner på dugnad for Sikringsradioen
Innsatsen som Kjell Lande, sønnen Roar og de andre frivillige i sikringsradiolaget i Bygland legger ned er helt uvurderlig for de som bruker sikringsradio i området.
Riktig bruk av PMR-utstyr!
Det er viktig å kjenne til retningslinjer for bruk av ulike frekvenser i ditt PMR-utstyr, her er det mange som slurver. Nkom jobber også for å tilrettelegge best mulig for god bruk av PMR-utstyr!