SIKRINGSRADIOEN BLE IGJEN REDNINGEN!

.maskin-stopp-midtre-løype-vidda-Årum-2-3

Sikringsradioen ble en viktig bidragsyter da Hans Lauritz og Ole ble sittende fast med løypemaskinen langt til skogs uten mobildekning!

 

Som mange har fått med seg, lavet snøen ned i bl.a Vestfold første helgen i november. De skihungrige venter utålmodige på sesongstart, og Hans Lauritz Sogn og Ole Wiik bestemmer seg fredag for å kjøre skiløyper innover mot Årum lørdag 5. november. Den store løypemaskinen tilhører Vindfjellsamarbeidet i Vestfold, og løypene som skal preppes er på over 100 km. Det er ikke første gangen Hans Lauritz og Ole kjører her i indre Vestfold, og de vet at mobildekningen er svært mangelfull. Derfor har de alltid med seg en Sikringsradio hver. Her inne i skauen har Sikringsradioen full dekning hele veien!

 

Bom fast i myra

Tråkkemaskin bom fastVed Årumstua kommer de inn i et myrete og bløtt område, og løypemaskinen synker ned på ene siden og kjører seg fast. Maskinen er ikke til å rikke – og gutta må til slutt gi tapt forsøket med å få den opp av myra. Ikke superkritisk, men mørket kommer sigende – og det er 17 km å gå i 70 cm løssnø til nærmeste vei. De bestemmer seg for å tilkalle hjelp.

 

Sikringsradioen er løsningen

Ved hjelp av nødknappen, som alle Sikringsradioer har, får de via basestasjonen på Ruketuten kontakt med 110 sentralen på Vestviken som igjen kontakter Sikringsradioens mann i Vestfold; Ole Petter Skjerven. Etter en snau time kommer Anders Aschjem med snøskuter, og gutta slipper strabasene med å kave seg 17 km hjem igjennom snø som rekker dem til over knærne. Tenker gutta var glade for å ha etablert Sikringsradioen som fast utsyr på sine turer inn i indre Vestfold etter denne opplevelsen!

 

Dag Omar Kvalvaag

Sikringsradioen AS

Har du lest disse?