SIKRINGSRADIOEN BLE IGJEN REDNINGEN!

.maskin-stopp-midtre-løype-vidda-Årum-2-3

Sikringsradioen ble en viktig bidragsyter da Hans Lauritz og Ole ble sittende fast med løypemaskinen langt til skogs uten mobildekning!

 

Som mange har fått med seg, lavet snøen ned i bl.a Vestfold første helgen i november. De skihungrige venter utålmodige på sesongstart, og Hans Lauritz Sogn og Ole Wiik bestemmer seg fredag for å kjøre skiløyper innover mot Årum lørdag 5. november. Den store løypemaskinen tilhører Vindfjellsamarbeidet i Vestfold, og løypene som skal preppes er på over 100 km. Det er ikke første gangen Hans Lauritz og Ole kjører her i indre Vestfold, og de vet at mobildekningen er svært mangelfull. Derfor har de alltid med seg en Sikringsradio hver. Her inne i skauen har Sikringsradioen full dekning hele veien!

 

Bom fast i myra

Tråkkemaskin bom fastVed Årumstua kommer de inn i et myrete og bløtt område, og løypemaskinen synker ned på ene siden og kjører seg fast. Maskinen er ikke til å rikke – og gutta må til slutt gi tapt forsøket med å få den opp av myra. Ikke superkritisk, men mørket kommer sigende – og det er 17 km å gå i 70 cm løssnø til nærmeste vei. De bestemmer seg for å tilkalle hjelp.

 

Sikringsradioen er løsningen

Ved hjelp av nødknappen, som alle Sikringsradioer har, får de via basestasjonen på Ruketuten kontakt med 110 sentralen på Vestviken som igjen kontakter Sikringsradioens mann i Vestfold; Ole Petter Skjerven. Etter en snau time kommer Anders Aschjem med snøskuter, og gutta slipper strabasene med å kave seg 17 km hjem igjennom snø som rekker dem til over knærne. Tenker gutta var glade for å ha etablert Sikringsradioen som fast utsyr på sine turer inn i indre Vestfold etter denne opplevelsen!

 

Dag Omar Kvalvaag

Sikringsradioen AS

Har du lest disse?

Skogbrannsesongen banker på døren!

Dagens hendelse øst for Hvarnes, nesten på grensen til Sandefjord, bekrefter at årets skogbrannsesong er i anmarsj. Vi oppfordrer derfor sikringsradiobrukere om å lade radioer og ha de liggende klar som en beredskap!

Lars drar aldri til skogs uten denne

Jobber eller ferdes du på steder med dårlig eller ingen mobildekning? Da er det én ting du må huske på før du drar hjemmefra.