EN FIN DAG PÅ JOBB!

Maren med sikringsradio

I dag ble jeg sendt ut på oppdrag for å teste status på en basestasjon og det takket jeg ikke nei til!

Å jobbe med Sikringsradioen gir mye mening! Hver dag retter vi fokus for å legge best mulig til rette for godt samband i flest mulig områder. Å samarbeide med lokale sikringsradiolag for å gi deres medlemmer mulighet for kommunikasjon og nødvarsling føles viktig og verdifullt. At jeg i tillegg får treffe så mange engasjerte og dyktige mennesker gjør at jeg også ønsker å gjøre en best mulig jobb fra mitt ståsted. Sammen blir vi gode!

I horisonten kan en skimte Folgefonna der basestasjonen til Ytre Hardanger står plassert.

I forbindelse med at jeg jobber fra Bergen noen dager, ble jeg forespurt om å teste dekning på en basestasjon i nærheten. Jeg takket selvsagt ja til det for å komme seg bort fra PC-skjermen noen timer er ikke å forakte! Min faste turkompanjong på fire ben stod parat til å bli med og sammen fikk vi oss en flott dag på Møsnuken i Bjørnefjorden kommune sør for Bergen.


Mens jeg klatrer oppover noen høydemeter slo det meg hvilken fantastisk innsats som gjøres på alle basestasjoner rundt om kring i landet. Flere steder kreves timer på beina for å komme til og dette gjøres i tillegg til den ellers så travle hverdagen. Hvilken dugnadsinnsats som utføres!

Vel oppe på Møsnuken kunne jeg åpne flere basestasjoner, alle sammen med beliggenhet flere mil unna i luftlinje. Å høre susing i høytaleren på Sikringsradione når en trykker inn sendeklinken gir en god følelse, smilet kommer raskt når en åpner enda en basestasjon!

Det gir også en god følelse å vite at dersom jeg tråkker feil på en våt stein eller snubler i en rot på vei ned en skråning, så kan jeg nå hjelp. Jeg vet at operatøren på 110 sentralen vil sørge for rask og riktig bistand dersom behovet skulle melde seg.

I det jeg drev og testet dekning, kommer det en dame bort til meg og sier hun har observert at jeg bruker Sikringsradio. Nå er hun på ferie sammen men mannen sin, men til daglig jobber hun i NVE og forteller at de også disponerer Sikringsradioer. Det gjør godt å høre at relevante brukergrupper ut over landbruksnæringen også kan nytte godt av sambandet. Videre forteller hun om behov for å øve mer, øve for å kjenne til ressursene godt nok når behovet melder seg i en beredskapssituasjon. Det tror jeg hun har rett i, vi bør jobbe for at flere relevante aktører kjenne til de lokale ressursene som finnes. Det er nok blant annet flere kommuner som ikke kjenner til ressursen som ligger rett foran dem i form av Sikringsradioens basestasjoner og VHF-radioer. Her har vi kanskje en jobb å gjøre folkens! Vi burde bli bedre til å dele de avtalene som er gjort i de områdene der Sikringsradioen virkelig har blitt en del av den lokale beredskapen, for de finnes!

Etter at sambandet var testet og turkompanjongen min hadde fått seg et etterlengtet bad, festet vi Sikringsradioen i jakken og ruslet nedover igjen. Selv om vi hele tiden ser nye ting vi bør utbedre og jobbe for å få på plass, er det også viktig å glede seg over det flotte sambandet Sikringsradioen faktisk er!

Fortsatt god sommer alle sammen og huske å putte Sikringsradioen i lommen når du skal ut på tur også, ikke bare når det er jobb som skal gjøres!

Ute i fjorden kan dere skimte oppdrettsanlegg som også benytter seg av Sikringsradiosambandet!

Har du lest disse?