Therese vant sikringsradio på skogkveld i Rollag

Therese_vinner_sikringsradioen

–Jeg er kjempeheldig som vant! Nå blir det enda tryggere å jobbe og jakte ute i skogen alene, sier Therese Anette Fossan fra Flesberg.

En sikringsradio har i hele høst vært premie på quizen under Viken Skogs skogkvelder. Her møtes lokale skogeiere, fagfolk og ledelse til hyggelig samvær og faglig prat. Sikringsradioen er med som sponsor og samarbeidspartner. 

Glad vinner

Det var under quizen på skogkvelden i Rollag at den kommende skogeieren vant en splitter ny sikringsradio – en premie som ifølge Fossan kommer til å bli godt brukt. 

–Det var virkelig behov for en ny sikringsradio, da faren min har begynt å bruke den som opprinnelig var min. Jeg kommer til å bruke den mye, spesielt på jakt, men også jeg driver på i skogen. Det føles ekstra trygt med GPS, og jeg er heldig som vant den, forteller Fossan. 

Nødanrop

Premien var en iCom Prohunt Compact Basic 2 med GPS. 

–Dette er en meget godt radio med GPS, som gjør at posisjonen til brukeren vises hos 110 ved et nødanrop over radioen. Dette er naturligvis en stor fordel dersom man kommer i en nødsituasjon, sier Tom Skjølingstad, daglig leder i Sikringsradioen. 

Kan redde liv

Han forteller videre at skogbrukerne alltid har vært viktige brukere av Sikringsradioen, og at det er trivelig å treffe brukere av sikringsradioen på slike skogkvelder.

–Ingen tvil om at sikringsradio kan redde liv hos de som jobber i skogen. Derfor er det viktig for oss med møteplasser hvor vi kan snakke sammen, svare på spørsmål og høre hvilke opplevelser de har knyttet til bruk av sikringsradio. Disse møteplassene er gull verdt, sier Skjølingstad.

Har du lest disse?

To generasjoner på dugnad for Sikringsradioen

Innsatsen som Kjell Lande, sønnen Roar og de andre frivillige i sikringsradiolaget i Bygland legger ned er helt uvurderlig for de som bruker sikringsradio i området.