Sauebonden Fredrik jubler for ny sikringsradio

Vinner av konkurransen holder en sikringsradio

–Nå får kona mi og jeg endelig hver vår sikringsradio under sauesankingen. Det er en stor trygghet for oss, sier Fredrik Vedal Dåsvatn fra Hornnes.

Den 34-årige sauebonden gikk til topps i Sikringsradioens vinterkonkurranse, hvor vinneren fikk en Zodiac Extreme BT sikringsradio til odel og eie.

–Dette er en meget god sikringsradio, med tydelig nødknapp for anrop til 110 over radioen. Dette er naturligvis en stor fordel og en rimelig forsikring dersom man kommer i en nødsituasjon. Radioen har også et lettlest og tydelig display, sier Tom Skjølingstad, daglig leder i Sikringsradioen.

Skjøllingstad er meget fornøyd over å kunne dele ut en splitter ny radio til sauebonden fra Hornes, som overbeviste juryen med sitt ønske om å gi kona ekstra trygghet med en egen sikringsradio som hun kunne bruke på jakt og sauesanking.

–Dette er helt fantastisk. Nå slipper jeg å bekymre meg for om kona mi er trygg når vi går hver for oss under sauesankingen. Det er jeg takknemlig for, konstanterer Dåsvatn.

Tryggere sauesank og elgjakt med to radioer

Vanligvis deler han og kona på den ene sikringsradioen de har. Da sier det seg selv at det er vanskelig å holde kontakten når de begge er på heia samtidig for å kikke etter eller sanke sauene.

–Jeg har lenge ønsket at vi kan ha en sikringsradio hver. Der vi går etter sauene er det ikke stabilt signal, og det blir en bedre følelse å gå der hver for oss når jeg vet at vi begge har mulighet til å kontakte hverandre dersom noe skjer.

Dåsvatn forsikrer om at den nye sikringsradioen vil bli godt brukt allerede i juni når sauene skal ut på sommerbeite, gjennom hele sommeren og under høstens sauesanking og elgjakt.

–Sikringsradioen kan brukes til så mangt, og gir oss en unik trygghet når vi ferdes i utmark. Under hovedsankingen går flere lag ut samtidig, og da er vi helt avhengige av å bruke sikringsradio for å koordinere oss underveis. Det samme gjelder for elgjakta. Vi oppdaterer hverandre og jeg er overbevist om at resultatene blir bedre på grunn av at vi alltid får tak i hverandre. Alt blir lettere og tryggere, sier den ivrige elgjegeren.

Overrasket og takknemlig vinner

Sauebonden fra Hornnes i Agder påstår han ikke slett ikke har for vane å vinne konkurranser.

–Jeg pleier ikke å vinne, nei. Faktisk tror jeg ikke at jeg har vunnet noe som helst før. Jeg er den som kjøper lodd bare for å støtte.

Overraskelsen var derfor stor da Dåsvatn fikk beskjed om at det skulle komme en splitter ny sikringsradio i posten etter at konkurransen var avsluttet.

–Jeg er kjempeglad! Denne vil bli godt brukt, så jeg er svært takknemlig, avslutter han.

Har du lest disse?

To generasjoner på dugnad for Sikringsradioen

Innsatsen som Kjell Lande, sønnen Roar og de andre frivillige i sikringsradiolaget i Bygland legger ned er helt uvurderlig for de som bruker sikringsradio i området.